Advocaat huurrecht Den Haag

Zowel voor huurder als verhuurder

Het huurrecht is niet eenvoudig. Er zijn veel wettelijke regels waar u rekening mee moet houden bij een huurgeschil. Ook de gemeente heeft zijn eigen regels die van toepassing kunnen zijn op uw huurzaak. Het is dan ook aan te raden om bij een huurgeschil een gespecialiseerde advocaat of jurist in te schakelen die goed op de hoogte is met het huurrecht en de regels.

Aan wat voor vraagstukken kunt u denken bij huurrecht?

Naast het geven van advies, bemiddeling en het oplossen van zakelijke huur geschillen kunnen wij u als huurrecht advocaat ook bijstaan op het gebied van het huurrecht van woonruimte. Denkt u over het verhuren van uw huis? Dan kunt u bij ons terecht voor het opstellen van een huurovereenkomst. Ook kunnen wij u ook helpen bij onderhandelingen over de huurovereenkomst.

Of misschien heeft u als huurder of verhuurder een geschil met uw wederpartij? Daar kunt u ook voor ons bij terecht. Wij kunnen u tevens helpen bij het oplossen van geschillen omtrent renovatie, huur beëindiging, onderhoud en eventuele gebreken, ontruiming, onderverhuur, huurprijswijzigingen en overlast.

huurrecht advocaat den haag
huurrecht advocaat den haag
advocaat-arbeidsrecht-den-haag

Algemene regels huurrecht

De wet geeft na de definitie eerst een aantal regels die voor iedere huurovereenkomst gelden. Deze regels zijn over het algemeen van regelend recht. Partijen mogen er van afwijken. Doen ze dat niet, dan gelden de regels van de wet.

Hoewel men bij huur snel zal denken aan de huur van een huis zijn er vele andere soorten huurovereenkomsten. Je kunt een auto huren, of een dvd. Voor dergelijke huurovereenkomsten is het in het algemeen niet nodig om de positie van de huurder te beschermen met wettelijk regels.

Links
Links